Arcgyakorlatok: arcizmok erősítése a hibátlan bőrért

Minden nap amikor felébredek furcsa arcokat vágok a tükörben, nyújtogatom a nyelvemet, ujjaimmal megkocogtatom az arcom és más furca arcmozdulatokat végzek. Megőrültem? Nem! Ez az én reggeli arcgyakorlatom!

Kíváncsi vagyok, ti találkoztatok-e már hasonlóval. Ez a szokás még mindig nem túl népszerű, pedig rengeteg előnnyel jár. Írjátok meg a komment szekcióban, hogy ti csináljátok-e vagy sem! Szeretnék készíteni egy kis statisztikát 🙂

Miért kezdtem el az arctornát és milyen változásokat vettem észre?

Az arctorna előnyei

Ha még mindig azon gondolkodsz, hogy mit (ha egyáltalán valamit) lehet elérni az arctorával, akkor olvasd tovább a bejegyzést, hogy megtudd az arcizom gyakorlatok előnyeit.

A mindennapos edzés kiváló módja annak, hogy karcsúbbá tedd az arcot és javítsd az arcvonásokat. Mindössze rendszeresen kell gyakorolnod és a megfelelő módon tedd, hogy a bőr rugalmasságát növeld és javítsd a bőr feszességét a legproblémásabb részeken (arc, áll, szemhéj). Az arc edzése segít a bőr oxigénellátásában és javítja a mikrokeringést, így gyorsabban elégeti a zsírszövetet és az általunk alkalmazott termékek kétszer nagyobb teljesítményt nyújtanak.

Miért reggel?

Hogy őszinte legyek, az arcizmokat a nap bármely szakában edzheted, akár alvás előtt vagy ebédszünetben is. Nem kell hozzá különösebb előkészület, öltözék vagy hely. Ezért szeretem annyira!

Én azonban eltökéltem, hogy reggel, rögtön ébredés után megmozgatom az arcizmokat. Számomra rengeteg előnye van:

  • az arcgyakorlatok stimulálják és aktiválják az izmokat.
  • remek alapozó a nappali hidratáló krémhez
  • a bőrkeringés felpezsdül, így az arcbőr szépen kipirul.
  • ellazulhatunk és megnevettethetjük magunkat a vicces arcoknak köszönhetően
  • ez egy igazán csodálatos módja egy új nap indításának.

Milyen arcgyakorlatokat végzek?

A reggeli arcgyakorlat mindenkinek más lehet. Nem létezik egyféle gyakorlatsor, ami mindenkinek megfelel. Olyan sok van belőlük, hogy mindenki a maga módján alakíthatja ki.

Mégis, hadd soroljam fel a kedvenc gyakorlataimat, amelyek nagyon egyszerűek és elképesztő eredményeket hoznak.

  1. gyakorlat Hagyom magam hivalkodóan ásítani, a lehető legtágabbra nyitom a számat, nyújtózkodva balra és jobbra.
  2. gyakorlat Levegőt szivok az orcáimba, egyszer felváltva majd mindkettőbe egyszerre. Egy lufi felfújása ugyanezt a hatást eredményezi.
  3. gyakorlat Egy jó darabig furcsa arcokat vágok a tükörben, pl. kacsaarc, eltúlzott mosoly, meglepett tekintet, gonosz fintor.
  4. gyakorlat Mosolygok és az ujjaimmal megemelem az ajkak sarkát és tartom, amíg csak tudom.
  5. gyakorlat Befejezésként körkörös mozdulatokkal masszírozom az arcot és simítom, mintha a kezemmel próbálnám kivasalni a ráncokat.

Megjegyzés! Minden gyakorlatot kb. 15 másodpercig kell ismételni!

A reggeli arcgyakorlat hatásai

Ez az egész arcgyakorlat összesen körülbelül 5 percet vesz igénybe nálam. Néha szeretem kombinálni az 5. lépést, azaz a lazító masszázst a hidratáló krém felvitelével, amivel megspórolhatok néhány értékes másodpercet a reggeli rohanásban.

Milyen előnyökkel járnak a gyakorlatok? Segít könnyebben felébredni. Nagyon jó úgy kezdeni a napot, hogy a bőröm energialöketet kap, mégis több előnye is van. A hidratáló krém, amit ezután felkenek, jobban felszívódik és a bőr egész nap ragyogó és fényes marad.

2 hét mindennapos reggeli edzés után vettem észre feltűnő változásokat. Ekkor vettem észre, hogy az arcom feszesebb és simább lett. Eltűnt a gyűlölt dupla áll, az orcák valamivel karcsúbbnak tűnnek és mindenekelőtt nincsenek többé sötét karikák és puffadt szemek.

Nagyon örülök, hogy elkezdtem az arctornát. Most már a napi rutinom része és biztosan ezután is folytatni fogom majd! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.