Sötét karikák a szemek körül? Én rég megszabadultam tõlük!

Sziasztok, Lányok!

Sötét karikák, duzzadás,könnyezés és vörösség. Ezek a kellemetlenségek akkor lépnek fel, ha nem ápolod a szemeid. Sajnos, tudok errõl egyet, s mást…. Mégis, szerencsére megszabadultam a problémáktól és el is mondom, hogy ezt hogy tette, Egyszerûen kezdõdött…

Sötét karikák és táskák a szem(eim) alatt

Ezek akkor jelentek meg, amikor nem gondoskodtam a szem körüli bõrrõl. Szerintem azzal volt kapcsolatban, hogy nem edzettem a szabadban és alvás hiányban szenvedtem. A táskák egyre nagyobbak voltak és a karikák is napról napra láthatóbbak. Meg kellett találnom az okot. Gyorsan eltávolítottam azt a két dolgot, ami a sötét karikák elsõ kialakítója: rossz étrend és stresszes életstílus. A következõ okok is felmerültek, méghozzá a genetikai beállítottság és az érzékeny bõr. Vagy lehet, hogy az életkorom? Nem, biztosan, hogy nem! Mégis, ha te is ugyanebben szenvedsz, tégy úgy, ahogy én.

A szem körülötti bõr ápolásának legfontosabb szabályai

Ha szeretnéd, hogy a bõröd sima, feszes és egsészéges legyen a szemed körül jegyezd meg a következõket: hosszú alvás, cukor nélküli diéta, hidratálás (kívül-belül), kevesebb kávé, finom smink eltávolítás és megfelelõ kozmetikumok használata. Utolsóként innovatív kozmetikákat használhatsz és invazív módszereket (hyaluronik sav szúrásokat, mezoterápiát, ami tápláló anyagokat szállít hõhullámokkal és karboxiterápiával).

Szemkrém

A mély alvás és az egészséges étrend nem segít megszabadulni a sötét karikáktól, ha nem használsz szemkrémet. Ezeknek a kozmetikumoknak különleges feladatuk van és mindenkinek legalább egy kell. A szemkrémek hidratálnak, oxigént szállítanak a bõrbe, könnyedséget okoznak és csillapítanak. C és K vitaminokat valamint árnikát, gesztenyét és ginko kivonatot kell tartalmaznia. Hogyan kell használni a krémet, hogy csökkentse a táskákat és karikákat? Ujjbeggyel ütögessük be a krémet az alsó szemhéjtõl 2 cm-re. Kis masszázs szintén segít javítani a vérkeringést.

Korrektor szemek körülötti karikákra

Bár nem fogja eltávolítani a sötét karikákat, mégis jól elfedi õket. Nyílván a korrektorról beszélek. Az, mely minden hibát elrejt félig folyékony állagú, nem hagy foltokat a ráncokban, ecsettel vagy szivaccsal felvihetõ, világosabb árnyalata van, mint az alapozó, jól felszívódik. Ne használj kiemelõ korrektorokat, mert azokkal csak kiemeld a táskákat és sötét karikákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.