A legjobb hővédő spray a hajra

Te használsz hővédő spray-t mielőtt a hajszárítót használsz? Sajnos lehetetlen úgy hővel formázni a hajat, hogy ne okozzunk kárt szegény fürtökben. Ezért javaslom határozottan – mégis tapintatosan – a hővédő spray alkalmazását a hajvasaló vagy bármilyen más hőkezelő eszköz használata előtt. Így elkerülheted a kiszáradást, a fakóságot és a törékenységet.

Mindjárt bemutatom  a legjobb hővédő spray-eket, amelyeket volt szerencsém tesztelni. Biztos vagyok benne, hogy mire befejezed a bejegyzés olvasását, már tudni fogod, melyik termék alkalmas a fürtjeidnek. De előtte beszéljünk röviden a hővédő spray-ek alkalmazásáról, hogy teljes képet kapj róluk.

Nedves vagy száraz hajra kell hővédő spray-t használnod?

Alapvetően ezt mindkét módon megteheted. Én személy szerint száraz hajra alkalmazom a hővédő sprayt, mert mindig hagyom levegőn száradni. De amikor fel kell gyorsítanom ezt a folyamatot és meg kell szárítanom a hajamat, akkor befújom őket a védőszerrel, miután egy törölközővel eltávolítottam a felesleges vizet. Ezután rátérek a formázásra.

A fejbőrre is kell hővédő spray-t fújni?

Nos, én nem tennék ilyet. Jobb, ha csak a hajat fújjuk be, a fejbőrt teljesen elkerülve. Általában a hajvégekre érdemes egy extra adagot tenni. Néha kifésülöm a hajam, hogy egyenletesen eloszlassam a terméket, de ez a lépés nem kötelező. Mielőtt a hőformázó eszközhöz nyúlnék befújom a hajat hővédővel. Ennek a terméknek nem kell plusz idő, hogy elkezdjen hatni, ami nagyszerű, mert így nem vesztegeted az idődet. 

A LEGJOBB HŐVÉDŐ SPRAY-EK A HAJRA 

Az alábbiakban azokat a hővédő spray-ket láthatod, amelyek tökéletesnek bizonyultak a hajamra. 

#1: Nanoil, Heat Protectant Spray

nanoil HŐVÉDŐ SPRAY

Tudom, hogy bután hangozhat, de én beleszerettem az illatába. Finom és pár órán át megmarad a hajon, amit én imádok. De amikor először alkalmaztam ezt a spray-t azonnal tudtam, hogy remek termék lesz a hajam számára. A Nanoil Heat Protectant Spray egy kötelező lépés, amit mindig beveszek, mielőtt kiegyenesíteném vagy göndöríteném a hajamat. Használom hajszárítás előtt is, de azt hiszem, ez nyilvánvaló. Meglepetésemre, amikor úgy éreztem hogy a hajam nem valami szép befújtam ezzel a termékkel és sokkal fényesebb, simább és puhább lett tőle a hajam. A hővédő spray legfontosabb funkciója azonban – amit észrevettem -, hogy a hajam kevésbé hajlamos a kiszáradásra és a törékenységre. Tulajdonképpen folyamatosan hidratált. A Nanoil piacra dobott egy könnyen zsebben is tartható hővédő sprayt, amely 200 ml-es flakonban kapható.

Több információ: nanoil.hu

#2: Kemon, AND Heat Spray 13 

Ezt a fodrászom ajánlotta nekem, aki ezt használja a szalonjában. Ez a spray szuper könnyű, észre sem veszed, hogy a hajadon van. Mégis, elég nagy adagot kell felvinned, hogy a hajszálaid tökéletesen védve legyenek a hőkárosodástól. Szerencsére az AND Heat Spray 13 könnyen alkalmazható. Azt is szeretem a Kemon termékben, hogy UV-védelmet is nyújt és ez a tulajdonsága teszi az egyik olyan termékké, amelyet mindig bepakolok a táskámba, amikor valamilyen napos helyre megyek. Más évszakokban ritkábban használom, mert hamar és nem teszi fényessé a hajat.

#3: Balmain, Thermal Protection Spray

Hadd mutassak be nektek egy másik nagy méretű spray-t 200 ml, ami sajnos  nem olcsó. Én főleg a hajvasaló használata előtt használom, de a göndörítő károsító hatásától is megvéd. Ahogy észrevettem, a Balmain, Thermal Protection Spray elősegíti a fényt és simává teszi a hajat, ami segít abban, hogy tovább maradjon egyenes. Az is tetszik, hogy ez a hővédő spray átlátszó flakonban kapható, így könnyebben tudom ellenőrizni, hogy mennyi terméket használtam el. És bár tetszik a hatása, amit, nem hiszem, hogy újra megveszem, hacsak nem kapok rá valami nagy promóciós kódot.

#4: CHI, 44 Iron Guard Thermal Protection 

Szeretem ezt a hővédőt, de őszintén szólva nem hiszem, hogy olyan hatékonyan védi a hajat a magas hőmérséklettől, mint a fent említett termékek. Fényes lesz tőle a haj és nagyon kellemes illata van, de nem ez az igazi oka annak, hogy hővédőt használjunk, nem igaz? Javíts ki, ha tévedek, de jól működik, hacsak nem állítod a hőformázó eszközöd hőmérsékletét 150 C-nál magasabbra. Amikor magasabb hőmérsékletet használtam, az volt a benyomásom, hogy a 44 Iron Guard Thermal Protection nem tette a dolgát. Mindenesetre úgy gondolom, hogy használhatod a hajad fényének fokozására és mérsékelt védelemre, különösen, hogy nem kerül sokba.

A legjobb hővédő spray-ek a hajra: Összefoglaló

Ez a négy legjobb hővédő spray hajra, amit teszteltem és ajánlom mindenkinek. Bár a Nanoil hővédő spray tűnik a legjobbnak, nyugodtan kipróbálhatsz más termékeket is. Mindazonáltal biztos vagyok benne, hogy a Nanoil hővédő spray-t választva a legjobb eredményt fogod elérni. Írjátok meg nekem a hozzászólásokban, hogy ti használtok-e a hővédő spray-t vagy azok közé tartoztok, akik haszontalannak tartják az ilyen termékeket (remélem, hogy nem!).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.