Te is előszeretettel formázod a hajad magas hőfokon működő eszközök segítségével? Hát ezt inkább ne tedd!

Üdv mindenkinek, aki szeret a hajápolással foglalkozni!

Sokan szeretjük a frizuránkat formázni, különféle hajformázó eszközöket alkalmazni és igazán pompás hajkölteményeket varázsolni magunknak. Ez egy szuper dolog, viszont egy fontos kérdést fel kell tennünk magunknak:vajon jól csináljuk az otthoni frizura készítést? Ha nem, akkor melyek azok a hibák amiket elkövetünk? Olvasd el a mai bejegyzést ahhoz, hogy mindent megtudhass a megfelelő hajformázás csínjáról-bínjáról.

A hajszárító helytelen hőmérsékleten való alkalmazása

A magas hőmérséklet valószínűleg az egyik olyan tényező, amely komoly károkat okozhat a hajszálaink állapotában. A tincseink hámrétegét megsértheti, így a haj rendkívül porózus, száraz és ellaposodott lesz. A helyzetet még ronthatja, hogy akár meg is égheti a fejbőrt vagy a füllebenyt. Éppen ezért kell beállítanunk a megfelelő hőmérsékletet a hajszárításhoz, az hajvasaláshoz és a hajgöndörítéshez. Ne felejtsd el, hogy ne rögtön mosás szárítsd meg a hajad, előtte mindig használj hővédő spray-t.

Lehajolni és úgy hajat szárítani?

Ez a trükk felgyorsíthatja a hajszárítási folyamtot és dúsabb hatást kölcsönözhet a hajnak, de ha magas porozitású, sérült hajkoronád van, ebben az esetben a hajszárító felsértheti a hámréteget. Ennek pedig mi is az eredmény? Szalmaszerű, ide-oda meredező hajtincsek. Összességében tehát próbáld meg inkább a növekedési iránynak megfelelően szárítani a hajadat.

Nem fésülted ki a hajadat mosás előtt?

A hajmosás vagy hajformázás közbeni problémák elkerülése érdekében először fésüld ki a hajadat mindenképp. Távolítsd el az összegubancolódott tincseket és szabadulj meg a csomóktól. Különösen a vékony, gyenge hajkorona esetén igazán sokat számíthat ez, mert mosás közben nem fogod rángatni a fürtjeidet és a használt termékek felvitele is könnyű lesz.

Túl sokféle a hajformázó kozmetikai termék létezik

A jóvól is megárt a sok. Ez a mondás a fodrászati ​​termékekre is vonatkozik. Nem szabad napi rendszerességgel habot, hajlakkot, egyéb pomádét stb alkalmazni a frizurán. Na de miért is? Az ilyen típusú termékek irritációt okozhatnak, kiszáríthatják a fejbőrt és a hajszálakat, és elnehezíthetik a fürtöket. Érdemes csak alkalmanként használni őket.

Hajtépés…

… Törölközővel történő szárítás, mosás, festés közben. Ha nem vagy gyengéd, akkor nagy valószínűséggel súlyosan károsíthatod a hajad. Ezenkívül a haj törülközővel történő megrángatása statikus és fodros hatású lehet, valamint kinyithatja a kutikula pikkelyeit.

Hajkárosító kiegészítők

Tudtad, hogy még egy közönséges hajgumi is károsíthatja a szálaidat? Mármint az ilyen kiegészítőkben lévő fém kapcsok főleg. A különféle hajkendők és kütyük ugyanis gyengítik a haj szerkezetét, mert a szálak beleragadhatnak az ilyen kiegészítőkbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.