Szemüveg vs kontaktlencse. Mit válasszak és miért

Sziasztok lányok!

A mai posztom picit más, de továbbra is’kapcsolódik a szépséghez.

Sokan közületek vacilál a szemüveg és kontaktlencse között. Persze mindkettõnek saját elõnyei és hátrányai vannak. Például, az általános szemüvegek divatosak lehetnek, Teljesen megváltoztathatják az arcot és megjelenést. Sokan a munkahelyükön viselnek szemüveget, mindig amikor ügyfelekkel érintkeznek. A tanulók vizsgázáskor használják, hogy okosabbnak tûnjenek. Az üzleti megbeszéléseken sokat jelent egy szép keret, ugyanis megbízható benyomást kelt és a szemüveget viselõ személy professzionálisabbnak tûnik. A kontaktlencsék ugyanakkor kényelmesebbek és kellemesebbek. Sajnos nem mindenki viselheti õket. Ha döntened kell, hogy szemüveget viselj vagy kontaktlencsét, azt kell mondanom, hogy én inkább a kontaktlencséket részesítem elõnyben. Hadd mondjam el miért.

  • a kontaktlencsék nagyon kényelmesek és tökéletesek a sportolók számára. Nem esnek ki és nem csúsznak az orra, mint a szemüveg
  • a kontaktlencsét télen nem érinti köd (amikor meleg térbe lép), ami sajnos tipikus a szemüvegre
  • az unokahúgom sokszor utánanyúlt a szemüvegemért, amivel sokszor eltört… a kis ujjlenyomatokat nem is említettem
  • sajnos, nyáron az orrom súlyosan megsérült a szemüveg alatt. A hõ miatt nagy súlyt éreztem
    kényelmesebbnek érzem a kontaktlencsét, mert a keret nem korlátozza a látásomat
  • az üveg különleges ápolást igényel, óvatosan kell bánni velük s folyamatosan tisztítani. Számomra az is problémás, hogy a szempillaspirál használatakor ne koszoljam össze a lencsét.
  • másrészt a kontaktlencse drágább megoldás, mint a szemüveg. Nem szabad elfelejteni kivenni õket, megmosni, és tisztító vizet venni hozzá.

Nem árt szemcseppet is beszerezni, mert a kontaktlencse hajlamos kiszárítani a szemet. Mégis megéri a pénzét, mert sokkal kényelmesebb. Nem kell semmit az arcomon viselni, semmi sem korlátoz és nyugodtan sportolhatok anélkül, hogy zavarna a szemüveg. Számomra egyáltalán nem okoz gondot a kis lencse berakása és kivétele. Biztosan nem cserélném le szemüvegre. A szemüveget csak akkor viselem, ha úgy tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.