Szempillanövesztõ szérum – Válaszd ki azt, amelynek rövid az összetétel listája. Hadd mondjam el

Hé, lányok,

Ma a szempillanövesztõ szérumokról származó tudásomat osztanám meg veletek. Mitõl egy szempillanövesztõ jó, míg a másik használhatatlan? Miért okoznak egyesek allergiás tüneteket? Miért okoznak egyesek kívánt eredményt, míg másoktól a szempillák kihullnak, ahelyett, hogy a növekedése stimulálva lenne?

Mivel a szempilláim a gyengéim, sok órát töltöttem azzal, hogy analizáltam, melyik szempillanövesztõ jó, és elsõsorban mit NEM kell tartalmaznia az összetételében. Ezt ismerve, tudom milyen szempillanövesztõ szérum a jó.

I Teszteltem a szempillák igényeit és mire van szükségük, hogy erõsek legyenek. Ugyanakkor tudom a szempillák életciklusának fázisait, anagén, katagén és telogén.

A legfontosabb fázis nyílván az anagén, amelyben a szempillák nõnek és a maximum hosszúságát elérik. A többi fázis a pilla halálával és a szõrhagyma összehúzódásával kapcsolatos (katagén). A fázist, amelyben a szempilla már kiesett és a szõrhagyma „pihenõ állapotban” vantalogénneknevezik. Más szóval ebben a fázisban, a szõrhagyma arra készül, hogy új szempilla nõjön ki.

Megismerve a három fázist, szerintem rájöttél, hogy egy szempilla életciklusa hasonlít a hajszõr életciklusára. Mivel a haj és szempilla szerkezete hasonló, ezért világos, hogy mindkét típus azonos tápláló anyagokat igényel, illetve ugyanazok a tényezõk károsítják a hajat és a szempillákat. Ezért, ha egy növesztõ szérum túl sok proteint tartalmaz, az káros lehet a szempillákra. Ezt proteines hajnaknevezik. Tehát a túl sok keratin több kárt tehet, mert felgyülemlik a hajon és a hajhagymákban. Ennek következtében a túlterhelt haj kevésbé bír nõni. Ugyanúgy a haj érdesebb, merev és száraz. Ne feledkezzünk meg a hajban lévõ egyensúlyról – és ez a szempillák ápolásában is érvényes. Más szóval, a proteineket tartalmazó szempilla növesztõ szérum nem ápolja a pillákat, hanem tönkreteszi õket. A leggyakrabban használt proteinek a selyem, búza protein, kollagén, elaszticin és keratin. Ezeket az anyagokat nem’ kellene használni a szempillanövesztõ szérumban. Mégis, sok gyártó hajlamos betenni ezeket az anyagokat a termékeikbe. Továbbá az is elõfordul, hogy a szérumban nem egy, hanem kettõ vagy három protein is található, és mi elvarázsolva a természetes anyagoktól, biztosak vagyunk, hogy megtaláltuk a megfelelõt. Sajnos, ha hosszú ideig ilyen összetevõkkel kezeltetted a pillákat, az hátrányos hatásokat kelt. A szempillák gyengülnek, és a növekedésük megáll. Mindent összevetve, ha szempillanövesztõ szérumot tervezel vásárolni, olvasd el a címkét. Keresd a rövid összetevõket tartalmazó listákat és ne csábítson el a proteinek tartalma.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.