Retinol szérum a Nanoiltól: az én otthoni arckezelésem a tökéletes bőrért

Az őszi szezon tökéletes alkalom arra hogy a retinolt bevezessük mindennapi szépségápolási rutinunkba. Megéri? Hát persze hogy megéri! Azonban van egy feltétel. A retinolnak magas minőségű termékből kell hogy származzon. Ma megosztom veletek a legjobb retinol tartalmú szérumot.

Ha jobban belegondoltok, már a címben elárultam melyikről is van szó. Mielött azonban bővebben beszélnék a Nanoil retinol arcpakolásról, előbb hadd mutassam be magát az alapanyagot. Következzen az A vitamin rövid bemutatása.

Retinol/ A Vitamin / a fiatalság alapanyaga

Úgy gondolod a te bőrödnek nincs szüksége A vitamint tartalmazó termékekre? Pedig nagyon is szüksége van rá! A retinol testünk kulcsfontosságú sejtmegújító alkotóeleme. Más szóval, az A vitamin hatékonyan száll szembe az örgedéssel. Ráncok? Megereszkedett bőr? Száraz és sötét foltokkal teli bőr? Ezekre a problémákra mind megoldást nyújt a retinol.

Nézzük is meg, pontosan mire jó a retinol:

  • lehámlasztja az elhalt hámsejteket.
  • stimulálja a kollagén és elasztin termelést.
  • csökkenti a melanin (pigment) számot a bőrben
  • megerősíti a hajszálereket

Mik azok a reális eredmények, amelyekre számíthatsz? Egy jó retinolos termék csökkenti a ráncokat, kivilágosítja a sötét foltokat, kisimítja és kiegyengeti a bőrt, a szem alatti karikákat, stb. Az A vitamin minden tulajdonsága meglátszik bőrödön.

Érdekesség! Tudtad hogy az A vitamin neve abból ered, hogy ezt a vitamint fedezték fel először? Ez már több mint száz éve történt, és azért kapta az ábécé első betűjét névként, mivel ezelött egy másik vitamint sem fedeztek még fel.

Nanoil /  A legjobb retinolos arcszérum

Itt az idő, hogy megismerkedj a mai poszt főszereplőjével, a Nanoil retinol arcszérummal. Azért választottam ezt a terméket most ősszel, mivel a tavalyi BasicLab A vitamin szérum csolódást okozott. Szerencsére úgy tűnik, idén jól választottam.

A csodálatos üvegcse volt az első ami megfogott! Nagyon szeretem ezeket a vékony üvegeket (a Nanoil üvege 50ml szérummal van töltve), a fa részleteket, az üvegpipettákat és az egészében elegáns designt. A szérum kap még egy plusz pontot a könnyed, hosszantartó formulájáért.

Azonban ami igazán számít, az a,z mi is van ebben az üvegben. Nem csalódtam, az üveg tartalma is várakozáson felüli. A Nanoil retinol arcszérum az A vitamin egyik stabil és tiszta vegyületét tartalmazza, pluszban pedig növényi kivonatot (Boerhavia Diffusia gyökérkivonat) és propanediolt is kevertek a szérumhoz, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Az arcszérumból nem hiányozhat a propanediol sem. Ezek az alapvető összetevők felelősek a szérum hatásaiért. Az arcszérum tartalmaz még néhány plusz összetevőt, viszont nincs benne szinezék, parabén vagy aroma. Így tökéletes azok számára is akik allergiával küzdenek.<3

Ha tetszettek az összetevők és kedvet kaptál kipróbálni a Nanoil retinol arcszérumot, akkor látogass el a www.nanoil.hu honlapjára, ahol megtalálod a termékek árait és megrendelheted őket.

Nanoil retinol arcszérum / Hatások

Biztos vagyok benne, hogy ez az a rész, amelyik a legjobban érdekel. Milyen hatással  van a Retinol arcszérum a bőrre? Meg vagyok elégedve a hatásával? Igen! Nem ajánlanám nektek ha nem lenne varázslatos hatással a bőrre.

Körülbelül másfél hónapja kezdtem el használni a terméket, ősz elején. Szerettem volna a naptól károsult bőrömet regenerálni. Volt egy pár napfoltom és pár szeplőm (amiket nem szeretek), plusz az arcom fakónak és élettelennek tűnt. Egy jó retinolos arcszérum volt az egyetlen megoldás.

És hogy mennyire bevált? A hatása már egy hét elteltével látható volt. A bőröm kevésbé volt feszes, sokkal hidratáltabb és tápláltabb volt. Nem volt több hámló bőr ami tönkretette a sminkemet.

Mit kaptam a Nanoil retinol arcszérumtól?

  1. Simább, teltebb bőr.
  2. Eltüntek a pigmentfoltok és hajszálerek.
  3. A bőröm táplált és egészséges.
  4. Hidratált bőr, irritáció nélkül.
  5. Kevésbé feltűnő szem alatti karikák.
  6. Fiatalosabb, hibátlan bőr.

Retinolos kezelés, ősszel / Útmutató

Végezetül, hadd adjak egy pár tanácsot, ha szeretnéd megvédeni a bőrödet az irritácíótol.

A tiszta A vitamin, vagy retinol nem a legstabilabb vitamin. Használata irritácíóhoz, viszketéshez vagy égő éréshez vezethez. Ennek előidézője főleg a nap. Ezt azt jelenti, hogy a retinolt célszerű ősszel használni, amikor kevesebb a napfény. Ezt tiszteletben is tartom, azonban…

A manapság piacon lévő retinol alapú termékek, mint például a Nanoil retinol arcszérum, az A vitamin stabil vegyületét tartalmazzák, egyéb vegyületekkel együtt, amelyek garantálják a biztonságos használatot. Emiatt nyáron is bátran használhatjuk, jobban mondva egész évben, de azért javasolt a naptej használata – egy réteg krémmel lezárt szérum réteg sokkal hatékonyabban fejti ki hatását, miközben a bőr védve van a naptól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.