Melyik fejbőr kondicionáló terméket válasszuk? Típusok, alkalmazás, hatások

A samponok, maszkok és balzsamok nem az egyetlen olyan hajápoló termékek, amelyekkel rendszeresen ápolom a hajam. Nemrég vettem néhány fejbőr kondicionáló készítményt is. Ha te is gondolkoztál már azon, hogy kipróbáld, akkor itt az idő, hogy kiderítsd melyik fejbőr kondicionáló terméket érdemes válassza, milyen előnyöket kínálnak ezek a kozmetikumok és hogy hogyan alkalmazhatod őket helyesen.

Mi értelme van a fejbőr kondicionáló termékek használatának?

Természetesen a legnépszerűbbek fejbőr kondicionáló termékek azt ígérik hogy,serkentik a haj növekedését. Vannak azonban olyan termékek is, amelyek más célokat szolgálnak, például megerősítik a fejbőrt és a hajhagymákat, fokozzák a vérkeringést a fejbőrben (hogy a haj nagyobb mennyiségű tápanyaghoz jusson), sőt segítenek ellazulni a fürtjeidnek. Milyen előnyei vannak tehát a fejbőr kondicionáló készítmények használatának? Nos, a haj dúsabbá válik, és több baba hajat fogsz észrevenni. Sőt, az ilyen típusú hajápolási termékek képesek kiterjeszteni a növekedési fázist, ami azt jelenti, hogy a szálak tovább fognak növekedni.

Melyik fejbőr kondicionáló kozmetikumot érdemes választani? Először inkább ismerd meg a fejbőr kondicionáló termékek típusait

A következő fejbőr kondicionáló termékek közül választhatsz:

1. Alkoholos – néhány ember számára ez a típusú fejbőr kondicionáló a legerősebb és a leghatékonyabb. Az alkohol erős oldószer, amely lehetővé teszi, hogy a tápanyagok hosszú ideig aktívan tevékenykedhessenek. Emellett az alkohol miatt a fejbőr kondicionáló termék “felmelegszik”, ami serkenti a vérkeringést a fejbőrben. Azt is hozzá kell tennem, hogy az alkohol alapú fejbőr kondicionálók gyakran tartalmaznak gyógynövényeket, amelyek hatásait az alkohol fokozza.

Kinek érdemes az alkoholos fejbőr kondicionáló terméket választani? Alapvetően azoknak ajánlják, akiknek erős és vastag fejbőrük van. Másrészről az alkohol alapú fejbőr kondicionáló kozmetikumokat nem szabad azoknak alkalmazni, akiknek érzékeny a bőre, avagy pikkelysömör, korpásodás fordul elő náluk. Mert náluk az ilyen típusú hajápolási termékek kiszáríthatják a hajszálakat és fokozhatják a fent említett problémákat.

2. Alkoholmentes – szelídebb kozmetikumok ugyan, de állítólag ugyanolyan hatékonyak, mint az alkoholt tartalmazó fejbőr kondicionáló készítmények. Ebben az esetben azonban az alapanyag víz, gyógynövénypárlat vagy aloe kivonat. A legtöbb esetben a hatóanyagok a kapszaicin vagy a koffein. Alkoholmentes fejbőr kondicionáló termékeket szinte mindenkinek ajánlunk, kivéve azokat az embereket, akiknek komoly nehézségei vannak a haj és a fejbőr ápolásával.

3. Házilag készített fejbőr kondicionáló készítmények – növényi alapú termékek. Olyan embereknek érdemes ezt a típust választani, akik értékelik az otthon készített és a természetes hajápoló termékeket.

4. Olaj alapú fejbőr kondicionáló kozmetikumok – a legtöbb esetben gyógynövényes kivonatok. Ez a típusú fejbőr ápoló termék pozitív hatásokat fog hozni azoknál a vásárlóknál, akik megfelelő olajokat használják. Másrészt az olaj alapú fejbőr kondicionáló készítmények nem lesznek előnyösek azok számára, akiknek vékonyszálú hajkornájuk van vagy nincs idejük ezeket a termékeket helyesen használni. Alapvetően viszont tiszta olajokat alkalmazhatsz a hajadra és a fejbőrödre. Bizonyára a leghatékonyabbak – a haj növekedésének serkentése szempontjából – a mustárolaj, a görögszéna olaj és a ricinusolaj lesznek.

Hogyan kell alkalmazni a fejbőr kondicionáló termékeket?

Függetlenül attól, hogy alkohollal vagy anélkül állították elő a fejbőr kondicionáló kozmetikumot alkalmazhatjuk hajmosás előtt vagy után egyaránt. A legtöbb esetben egy csepegtető fejjel látják el a tubusokat ahhoz, hogy csupán néhány csepp kondicionáló terméket tudj csak alkalmazni a fejbőrödre – majd szétoszlatni a hajadon. Az olaj alapú hajkondicionálókat, a tiszta olajokhoz hasonlóan, a hajmosás előtt vagy lefekvés előtt érdemes bedörzsölni a fejbőrbe.

Honnan fogod tudni mégis, hogy helyesen alkalmazod-e a fejbőr kondicionáló terméket? Ha minél több baba hajat veszel észre, illetve, hogy hajszálaid gyorsabban növekednek, és a fejbőröd jobb állapotba került, akkor bizonyára helyesen alkalmazod a terméket. Ha azonban úgy érzed, hogy a fejbőröd irritált, a hajad elvékonyodott, akkor az általad használt fejbőr kondicionáló kozmetikum valószínűleg nem megfelelő a számodra – és jobb lenne, ha inkább abbahagynád a használatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.