Hogyan tudod felkészíteni a hajadat a medencézésre vagy úszásra? Íme néhány tipp a klór káros hatásai ellen, kövesd ezeket a hajápolási rutinod kiegészítéseképp

Van itt közöttünk aki rajong az úszásért vagy a medencékért? Ha te is “leveli béka” voltál előző életedben, akkor már azt is biztos tudod hogy, hogyan védheted meg a hajadat a vízben lévő klór káros hatásaitól. Ha nem, akkor dőlj hátra, olvasd el a bejegyzést és böngészd végig, hogy milyen módszerek léteznek arra, hogy a hajkoronádat megvédd a medence vizének káros hatásai ellen.

Úszósapka használata

Mindenekelőtt létezik egy speciális sapka, amely segít megmenteni a hajszálaidat, ezért fontos, hogy ezt használd! Természetesen a megfelelő méretben kell megvásárolni, először érdemes felpróbáln és ellenőrizni kell, hogy jól illeszkedik-e a koponyára, és mindig be kell húzni a sapka alá az összes hajszálat mielőtt vízbe mész. Ráadásul egyes uszodák nem is engedélyezik a sapka nélküli úszást. Még egy fontos dolog hogy, ne használj lycra úszósapkát. Annak ellenére, hogy puhábbak és könnyebben viselhetőek hízelgőbb ajánlat lehet számodra, de a szilikon alapú sapkák jobbak, mivel vízállóak és légmentesen zárnak.

Hajolajjal történő kezelés

Nem csak hogy ragyogó módon védi a hajat a vízben lévő klórtól, hanem elképesztő jó kondicionáló hatású is. Alkalmazhatod a hajolajokat az úszás előtt vagy után egyaránt. Az olajok csodálatosan működnek a haj állapotának, különösen a hajvégek állapotának egészségesen tartásában. Ne felejtsd el kiválasztani a hajad porozitásának megfelelő hajolajat, és soha ne alkalmazz belőle túl sokat.

Hajmaszk és kondicionáló termékek alkalmazása

Az úszósapka felhúzása előtt fésüld át a hajszálaidat úgy, hogy raksz egy kis mennyiséget a hajmaszkból vagy hajkondicionálóból a fésűre. Nagyon kevés időt vesz ez igénybe, és megvédheted a tincseidet a klór káros hatásaitól. Miután pedig hazaértél az uszodából, mosd meg a hajadat, és ismét használj maszkot vagy kondicionálót.

Hajolajok és leöblítést nem igénylő kondicionálók

Ezek a kozmetikumok nagyszerű választások lehetnek, mielőtt belemerülnél a medencébe vagy közvetlenül a hajszárítás után. Mindig győződj meg viszont arról, hogy alaposan kensz belőlük a hajszálaidra, és soha nem hagysz ki egyetlen tincset sem. Ha megszárítottad a hajad, a hajolajok és a leöblítést nem igénylő termékek megkönnyíthetik a fésülést és magas hőmérsékleten működő hajformázó eszközök rendszeres használata esetén is védelmet nyújtanak, ráadásul megszelídítik a rakoncátlan fürtöket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.