Hogyan tisztítsuk az ecseteket? Nizonyított módszereim

Szia!

Minden nap használod őket, és valószínűleg nem is tudod, hány baktérium van rajtuk. Az ecsetek lehetővé teszik a legszebb smink létrehozását. Azonban, amikor a polcon tartják őket, por és szennyeződés gyűlik össze. Ha nem tisztítják őket, a sörte közötti alapozó és szemhéjfesték maradványai tökéletes baktérium fészkek. A következő sminkelés során ezek felkerülnek az arcra, ami pattanásokat okoz. Ezért, ma megtanítalak, hogyan kell tisztítani az ecseteket.

Milyen sűrűn érdemes mosni a smink ecseteket?

Ez az ecsettől függ. A folyékony kozmetikumokra használt ecseteket (BB vagy CC krém, alapozók) minden nap kell kimosni. Miért? Azért, mert ezek olyan termékek, ahol a baktériumok gyorsan terjednek. Ezen kívül a folyékony kozmetikumok mindjárt a felvitel után rászáradnak az ecsetre és megnehezítik a következő sminkelést. A lazább kozmetikumokra használt ecseteket legalább 2 havonta érdemes megmosni.

Mit használjunk a smink ecsetek tisztításához?

Sok nő körében legnépszerűbb a puha szappan használata. A benne lévő tisztítószer könnyen eltávolítja a szennyeződést és a baktériumokat. Ugyanakkor a sampon, olaj és a smink lemosó is hasznosnak bizonyul. Az ecsetek tisztításának legjobb módszere a különleges, erre a célra kialakított kozmetikumok és fertőtlenítő folyadékok.

Ecset megtisztítása – lépésről lépésre

Áztassuk az ecsetet egy meleg vízzel megtöltött edénybe vagy öblítsük le csapvízzel. Vigyázzunk a nyélre, mert a víz kárt tehet az ecsetben. Ez különösen fontos a természetes összetevőkből készült ecsetekre. Utána vegyünk egy kis folyékony tisztítószert és dörzsöljük az ecsetbe. Néhány percbe telik, de hidd el, megéri.

A felesleg vizet töröljük egy törlőkendőbe. Permetezzük az ecsetet egy fertőtlenítő folyadékkal, ami minden patikában kapható. Még egyszer töröljük meg az ecsetet és helyezzük egy törölközőre, hogy megszáradjon. Ne használj hajszárítót és ne helyezd az ecsetet radiátorra, mert ez kárt okoz a nyélben és a sörtében. Hogyan óvja meg az ecset annak természetes alakját? A neten különleges burkolatot lehet venni, ami átereszti a levegőt. Ennek köszönhetően (és a rendszeres mosásnak) az ecsetek hosszú ideig fognak szolgálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.