Hogyan fesd a hajad henna, indigó vagy cassia, természetes por állagú anyaggal?

A hajszín megváltoztatása gyógynövények segítségével egyre népszerűbb. Végül is a természetesség sokat számít, ha a kiválasztott módszerről és az általunk alkalmazott termékekről van szó. Hogyan kell alkalmazni a hennát a legjobb hatás elérése érdekében? Böngészd végig ezt a bejegyzést, hogy a kellő információk ismeretében vághass bele a természetes hajfestésbe!

Használd a növények erejét a hajszíned megváltoztatásához

A henna alkalmazása természetes módja a hajszín megváltoztatásának. Az indigó és a cassia (egy természsetes por állagú anyag) is szuper választások. Három alapvető pigment létezik tehát:

  • cassia mézes árnyalatot eredményez.
  • henna valódi vörös árnyalatot kölcsönöz a tincseknek; ha megfelelő arányban kevered az indigóval és a cassia-val, különböző színeket kaphatsz, a világos szőkétől a barna tónusig.
  • indigó fekete színűre festi a hajat.

Hogyan készítsük el a hennát, a cassia vagy az indigó hajfestéket?

Szükséged lesz kb. 10 gramm savas készítményre 100 gramm kiválasztott termékhez. A savas összetevő a citromsav, az amla, az ecet vagy a hibiszkusz lehet. Ha már régóta fested a hajad, adj hozzá bátran más gyógynövényeket is a szín élénkítéséhez például kurkumát, édes paprikát, diót, mézet, görögszénát.

Elsőként keverd össze a hennát a savas összetevővel, és adj hozzá meleg vizet (kb. 50 Celsius fokosat). Csak ezután adhatod hozzá a színezett termékeket. Ezután, ha tiszta hennát használsz, akkor fontos, hogy oxidáld azt, vagyis fóliával be kell takarni, és 12-20 órára félre kell tenni. Ami a cassia-t és az indigót illeti, azokat nem kell oxidálni.

Hogyan festhetjük be a hajunkat henna segítségével?

Az első festés előtt el kell távolítani a szilikonokat és más termékeket a hajkoronából, mivel ezek megakadályozzák a pigmentek behatolását a hajszerkezet belsejébe. Ehhez használhatsz akár tisztító sampont is, amely erős tisztító komponenseket tartalmaz. Megpróbálhatod a kelátképzést is, amely magába foglalja a citromsav és a szilikonmentes maszk alkalmazását a frizurán, és az összetevők kiöblítését 15 perc múlva.

Mi a következő lépés?

Vidd fel a henna keveréket a nedves hajszálaidra; minél vastagabb rétegeket kensz fel, annál jobb. Alkalmazás után tekerj fóliát a fejed köré, papírtörlővel fedd le a bőrt a nyakon, a fülnél és a homlokán is ügyelj hogy jól takard le ezeket a területeket, majd tegyél az egészre egy törülközőt. Hagyd hatni a keveréket 2-3 órán át, ha a hajad közepes vagy magas porozitású, vagy körülbelül 4 órán át, ha alacsony porozitású hajad van. Utána egyszerűen öblítsd ki, és a következő két napban ne használj maszkot, olajat vagy balzsamot a tincseidre.

Henna kontra kondicionálók

Ha először fested a hajad, akkor azt javasoljuk, hogy ne használj maszkot vagy balzsamot, mivel ezek megakadályozhatják a gyógynövények “felszívódását”. Ha azonban csak a hajszínt szeretnéd felfrissíteni, nyugodtan használj ilyen extra termékeket is. A következő festés során próbálj ki színtelített termékeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.