Hogyan ápoljuk a göndörödő, nehezen kezelhető, lapos hajat?

Sziasztok, Lányok!

Sajnos nem mindannyiunknak van szép frizurája. A legtöbb nőnek eléggé sérült és gyenge haja van. Szerencsére vannak olyan egyszerű módszerek, amelyekkel erős, fényes és egészséges lehet a hajunk. Mindegyiket megtalálod az alábbi bejegyzésben. Olvass tovább!

Száraz, szálló haj problémája

A haj általában találkozik vízzel és párával, ami a környezetből száll fel. A haj ezen típusa nehezen formázható és idővel száraz is lesz. Miért szenvednek a hajszálak? A tényezők, amelyek hatással vannak rá, általában a mesterséges anyagból készült kalapok, a fűtés és a légkondicionálás, valamint a rossz hajápolás. Mit kell tenni ennek megakadályozására? Ahhoz, hogy csökkentsük a göndörödés mértékét, szükségünk lesz … kézkrémre. Használjunk kis mennyiségű kozmetikai krémet, és a szálak simák és fényesek lesznek. Nagyszerű megoldás, ha a hajat hűvös vízben mossuk, ami lezárja a kutikulákat, és ugyanakkor simábbá is teszi a hajfelületet. A hajápoláshoz mosás után azonnal használjunk kondicionálókat, hajmaszkokat, és rögtön mosás után formázzuk a hajat.

A lapos haj problémája

A volumen hiánya a gyenge és zsíros haj problémája. Ha meg akarjuk oldani ezt a problémát, látogassunk el a bőrgyógyászhoz, aki faggyú kiválasztását csökkentő termékeket ajánl majd nekünk. Újra lehet vastag és dús hajunk? Hát persze, hogy. Használjunk mindennapi kondicionálót kizárólag a hajvégekre, majd jól fésüljük át a hajat, így akár kétszer olyan dúsnak is tűnhet majd. Ha száraz a hajad, hajtsd le a fejed, és kezeld a haj gyökereit térfogatnövelő hajhabbal.

A göndör haj problémája

A hajformázás és ápolás nem egyszerű feladat ennél a hajtípusnál. Ahhoz, hogy megszelídítsük a hajat, először is keressünk egy jó fodrászt, aki megtalálja a legjobb vágási és formázási módszert. Ne nagyon nyúlkáljunk a hajhoz, mert az megnöveli a haj elektrosztatikusságát és lazítja a fürtöket. A haj szárításához pamut törülközőt vagy pamut pólót használjunk, amely felemeli a fürtöket. Hetente egyszer vagy kétszer mossuk meg a hajat, és minden hajmosás után használjunk hidratáló kondicionálót. Öblítsük ki a sampont hideg vízzel; soha ne használjunk forró vizet hajmosáshoz, mert csak növeli a haj eletrosztatikusságát és a zsíros fejbőrt.

Száraz és sérült haj

Valószínűleg a forró levegő miatt sérült. Lehet valami köze a helytelen ápoláshoz, a gyakori festéshez, betegségekhez, étrendhez, gyógyszerekhez vagy kozmetikumokhoz is. Hogyan kell gondoskodni a száraz és sérült hajról? Napi használatban alkalmazzunk kondicionálót és proteines smapont. Ha hajszárítót használunk, először hővédő terméket alkalmazzunk a hajon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.