Házilag készített parfüm. Avagy hogyan komponálj meg egy teljesen új illatot otthon?

Sziasztok!

Ha problémás számodra a kedvenc parfümöd megtalálása, akkor ne keress tovább, inkább készítsd el saját magad az új kedvenc illatod! Ne felejts el három féle tényezőt figyelembe venni: a gondolataidat,a szívedben kavargó érzéseket és az alapvető szokásaidat. Párosítsd ezeket a tényezőket a kedveddel, az adott életeseményekkel amin keresztül mész, hogy mit szeretnél viselni, valamint egy adott naphoz / szezonhoz.

Hogyan komponálhatod meg a saját parfümödet otthon?

Azt hiszem nem leplek meg, ha azt mondom, hogy előbb össze kell gyűjtened az összes szükséges hozzávalót. Ki kell választanod a különböző illóolajokat, és közben ügyelni arra, hogy ezek jól passzoljanak és kellemes aromát alkossanak együtt. Az illóolajokon kívül körülbelül 30 ml desztillált vízre lesz szükséged, amely a parfüm alapanyaga lesz. Természetesen szükséged lesz egy permetező fejjel ellátott palackra is, amelynek segítségével a személyre szabott illatanyagot magadra tudod fújni. Ha adhatok egy tanácsot neked, akkor szerezz be egy sötét falú üvegpalackot, hogy megvédd a parfümöt a napfénytől, a nedvességtől és egyéb tényezőktől. Olyan tényezőktől, amelyek hozzájárulhatnak a házilag komponált illatok korai romlásához.

Házilag készített parfümök lépésről lépésre

Fogd meg az üveget, és töltsd meg az illóolajokkal. Ezt a folyamatot nagyon óvatosan, cseppenként kell elvégezni. Időnként finoman összerázhatod az üveget, hogy az összetevők jól összeérjenek. Ezután várnod kell egy kicsit, majd lellenőrizni az aromát. Ha kedved támad hozzá, hozzáadhatsz még néhány cseppet egy másik illóolajból ahhoz, hogy összekomponálhasd azt az illatot, amelyet valóban szeretnél. Amikor végre megkapod az előállítani kívánt aromát, csavard vissza az üveget, tedd el és hagyd 48-72 órán át pihenni (hűvös és száraz helyen). Ez az idő lehetővé teszi az összetevők összeérését.

A következő lépés a desztillált víz hozzáadásától függ. Óvatosan rázd össze az üveget, hogy az összes hozzávaló jól összeérjen. Ne feledd hogy nem szabad túl erőteljesen összerázni, mert ez azt eredményezheti, hogy az illóolajok megváltoztatják az aromájukat. Komolyan. Ezután már kész is a házilag készített parfüm.

Hogyan használd a házi parfümödet?

A házi készítésű parfümöket ugyanúgy tudod használni, mint a boltit. Permetezd be vele az összes testfelületedet,de főleg azokat a részeket a tenyereddel ahol érzékeled a pulzusodat, és a kissé melegebb testrészeket. Mint például: a csuklód,a nyakad és a dekoltázsodat. Biztos lehetsz benne, hogy az illat egész nap a bőrödön marad. Valójában van még egy jó hírem számodra. Tudtad, hogy meghosszabbíthatod a parfümjeid élettartamát a vazelin segítségével? Hogyan tudod ezt megtenni? Csak kendd el a vazelint azokon a testrészeiden, amelyeken használni szeretnéd a házi készítésű illatodat.

Ami szintén kulcsfontosságú, hogy ügyelj arra, hogy megfelelően tárold a házilag készített illataidat. Azaz, tartsd távol őket a fénytől, nedvességtől, magas hőmérséklettől és a levegőtől. Ahogy valószínűleg már sejtetted, a fürdőszoba nagyon rossz hely a parfümök tárolására. Szerencsére egy sötét üvegpalack megvédi a házilag készített illatanyagokat minden negatív tényezőtől.

Na és te kipróbáltad már a saját illatod megkomponálást? Elégedett vagy az eredményekkel?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.