Hasznos smink trükkök – minden a korrektorról

A korrektor a pipere táska fontos kelléke, ha tökéletes sminket szeretnél, illetve ha a fáradtság jeleit szeretnéd elrejteni. Bevallom, hogy az én esetemben nem egyszer, hanem többször is elrejtette a zombi megjelenésem. Hogyan kell használni?

Egykor azt gondoltam, hogy a korrektor felesleges. Végtére már használtam egy alapozót és nem voltak problémáim az arcommal, akkor ugyan minek használjak további kozmetikumot. Sokáig nem volt korrektorom. Majd vettem egyet, de csak úgy hevert az asztalon és nem használtam. Most? Nem tudok élni nélküle.

A korrektor amellett, hogy hatékonyan elfedi a bőr tökéletlenségeit, amikor helyesen használjuk a szem körül, sikeresen elrejti a fáradság jeleit. De ez nem minden, hiszen a korrektor kiemeli az arc jellegzetességeit, biztosítva a smink három dimenziós és természetes hatását.

Tapasztalataim szerint a korrektor nem mindenkinek való, bár a hatékonyságának és képességének titka a használatban rejlik. Ezért, vedd elő a korrektort és kövesd az utasításokat. Segíteni fognak.

A háromszög ereje

A korrektor használatának gyakori hibája, amikor közvetlenül a szem alá kerül. Az ilyen kezelés sokszor ellentétes hatást kelt és még láthatóbbá teszi a szem alatti táskákat. Arra buzdítalak, hogy kísérletezz és kend el a korrektort az alsó részeken. A szem alatt húzzunk egy háromszöget, az orr magasságában legyen a csúcsa, ami szépen kiemeli a bőrt és elrejti a szem alatti sötét karikákat.

Kezdd a színnel

Csakúgy, mint az alapozó, a korrektor is sok árnyalatban megvásárolható. Sőt, több is van belőle – sárga, zöld, lila. Minden szín különböző típusú tökéletlenségek álcázásáért felel és a rendeltetésszerű használatnak megfelelően kell kiválasztani.

  • zöld korrektor: vörösség és foltok;
  • rózsaszín korrektor: sötét karikák a szem körül;
  • sárga korrektor: egyenetlen bőrszín.

Melegítsd fel a korrektort

Furán hangzik? Viszont annál hatékonyabb módszer, ami megkönnyíti a kozmetikum használatát. Nyílván óvatosnak kell lenni, hogy ne égjen le. A trükk abban rejlik, hogy egy kis korrektort fel kell melegíteni egy gyertya lángja felett. Amikor lassan elkezd olvadni könnyebben szétkenhető és keverhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.