Gubancos haj – tudtad, hogy egész idáig rosszul fésülted?

A hosszú és gubancolódó haj kifésülése egy igazi rémálom. Sajnálatos módon a sors ilyen hajjal áldott meg engem is, amit úgy kezelek, mint valami nemkívánatos dolgot, ahelyett, hogy megpróbálnám irányítani. Több száz megoldást teszteltem, többé-kevésbé szokatlanakat is, de az elmúlt hét felfedezése szótlanul hagyott. Miről is van szó?

Ma elmondom, hogy hogyan kell helyesen fésülnöd a hajad, húzás nélkül, azaz szépen és könnyen úgy, hogy az nem károsodik! 🙂

Mint ahogy általában lenni szokott, a helyes hajfésülés titkát Sam Villa, a Redken kreatív igazgatója osztotta meg. YouTube-csatornáján, a “ Sam Villa Hair Tutorials-on, nagyon érdekes videóval találkoztam, ahol beszél a fodrászok trükkjeiről, amely megoldotta a gubancolódó haj problémámat és a fésülködés nehézségeit. Ha nem ez a téma érdekel, kattints Sam csatornájára, ahol lenyűgöző videókat találhatsz. Mindenki találhat valami érdekeset magának.

Mielőtt elkezdenéd a fésülködést …

… szükségszerűen gondoskodnod kell a hajadról, hogy lágy és sima legyen. A megfelelő kozmetikumok, olajok és kondicionálók az alapok. Emlékszel, ugye? Hiszen erről már beszéltünk. 🙂 A jól táplált és hidratált haj kevésbé törékeny és száraz, és nem teszi lehetetlenné a fésülködést. Hajmosás után dörzsöld be kedvenc olajad (természetes olaj vagy kész kozmetikai készítmény) a könnyebb kifésüléshez.

Gubancos haj fésülése?

Sam Villa hangsúlyozza, hogy ez ügyesség és helyes módszer kérdése. Még a rendkívül kusza hajszálakat is egy normál kefével ki lehet fésülni, és nincs szükség speciális kiegészítőkre. Ennek a menete a következő. Lépésről lépésre:

  1. Készítsd elő kedvenc hajkefédet.
  2. Tartsd egyenesen, nem merőlegesen a hajra.
  3. Futtasd végig a hajon a hosszabb éle mentén.
  4. Próbálkozz kifésülni a hajat a kefe végével.

Most egy rövid magyarázat. Először is fontos kérdés, hogy a hajkefe sörtéje elhelyezésre kerüljön. A sorok, amelyek a markolat mentén helyezkednek el, általában egyenletesek, azonban a sörtéjük többségében kevert. Ezért könnyebb a haj futtatása a kefe mentén. Másodszor, ha csak 2-3 sornyi sörtén fésülöd a hajat a hajkefe csúcsán, akkor nem kell a teljes hosszon végig futtatnod, és nem szabad eltömődnie a fésűnek a hajszálak között, így könnyebben fésülhetővé válik.

Egyszerű, igaz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.