A szem alatti sötét karikák elleni harc. Én sikeresen megküzdöm ellenük!

SAJNOS, az utóbbi idõben harcolnom kellett a szemek alatti sötét karikák ellen. A rendszertelen, feladatokkal teli életmódom és az alvászavarok mind hozzájárultak a sötét árnyalat létrehozásához. Szerintem úgy nézek ki, mintha épp maratont futottam volna és általános sminkkel nehéz elrejteni a fáradságot.

A szemeimen látható fáradtság és a nem elegendõ alvás egyaránt csökkenthetõ. Tanultam néhány hatékony módszert ami csökkenti a duzzadást és finom világosabb hatással ajándékozza a bõrt. Kizárólag ezek a módszerek segítettek csökkenteni az egész napos napszemüveg viselését és a korrektor használatát, amivel a szemek alatti karikákat próbáltam elrejteni.

A SZEM ALATTI KARIKÉK KEZELÉSÉNEK MÓDSZEREI

Jégkocka

A duzzadás csökkentésére legjobb a hideg. Talán mindenki hûtõjében ott találhatóak a jégkockák arra az esetre, ha hûs italra vágynánk. Ezért a szem alatti táskákra masszírozzuk be ezeket a jégkockákat. Vegyünk két jégkockát, egyet minden oldalra, tegyük a bõrre és végezzünk körkörös mozdulatokat. A hideg masszázs sokszor segített a fáradt arcomnak.

Alternatíva: hideg kanál

Ha jégkocka nem áll rendelkezésre, tegyünk a fagyasztóba két teáskanalat. Amikor rátesszük a bõrre, a hideg fém relaxál, mint egy reggeli hideg csomagolás.

Alma szeletek

Ez a gyümölcs hidratáló, puhító és kiemelõ hatással bír. Az alma szeletek gyors összenyomás (szeletelõt is használhatsz) sikeresen csökkenti a szem alatti kedvezõtlen sötét karikákat. Érdemes 20 percig hagyni, hogy utána friss és kellemes hatást lehessen élvezni.

Friss uborka

Fogadok, hogy a filmek és reklámok miatt már ismered ezt a módszert. Magam elõtt látom azokat a nõket, akik arcmaszkot viselnek és uborkával a szemeiken fekszenek. Minek? A friss uborka fõképp vízbõl áll, ami a bõrön hidratál. Ráadásul antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a duzzanatokat, szem irritációkat és regenerálják a gyengéd szem alatti bõrt.

Alternatíva: nyers krumpli szeletek

Teás zacskó

Miután megittad a zöld vagy fekete teádat ne dobd ki a zacskóját. Nagyon jól használhatóak a fáradt és fakó szem alatti bõrre. Csak tegyünk egy zacskót a szemeinkre és hagyjuk 15-30 percig. Érdemes tudni, hogy a teás zacskó két fontos összetevõt tartalmaz. Ezek a koffein és a tannin. Ez a két összetevõ felele a feszességért és a bõrszín kiemeléséért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.