Szem alatti krém. Csak érett bõrre?

Próbáld megválaszolni a következõ kérdést. Hányszor gondolsz a szem alatti bõrödre?

Azok, akik még nem látják a kis ráncokat a szemük alatt, valószínûleg nem is foglalkoznak a témával. Szerintem azok, akiknek érettebb a bõre, biztosan már kerestek olyan krémet és alkalmaztak gél tapaszokat, hogy csökkentsék a sötét karikákat és simítják a ráncokat. Csak miután észrevesszük az elsõ ráncokat, elkezdjük keresni az arany értékû krémet, ami azonnal (legjobb, ha már az alkalmazás után) kezeli a bõr tökéletlenségeit.

Jó hír, hogy a (szem alatti) ráncok megjelenését késleltetni lehet. Minél kevesebb figyelmet szentelünk az arcnak, annál gyorsabban kezd harcolni, ráncosodni és lazulni.

Elõfordulhat, hogy a 40-es éveiben lévõ nõknek kevesebb ránca van, mint a náluk 10 évvel fiatalabb barátnõiknek. Ez hogyan lehetséges? Genetika? Biztos, hogy a géneknek is van némi befolyásuk az organizmus öregedésére, de a megfelelõ ápolás ugyanolyan fontos szerepet vállal a ráncok kialakulásában.

Mikor a legalkalmasabb beszerezni egy szem alatti krémet?

A bõr 25 életév betöltése után kezd öregedni, Ebben az idõben kezdi veszíteni a kollagént és rugalmas rostokat, amelyek felelõsek a bõr jó megjelenéséért. Ezért, mégy a 25 éveseknek is át kellene gondolniuk, hogy hogyan ápolják a szem alatti bõrt és, hogyan támogathatnák az organizmusban lezajló természetes folyamatokat. Manapság az a meggyõzõdés, hogy még a 20 évesek is igényelhetik a szem alatti krémet, különösen, ha károsító tényezõknek vannak alátéve (pl. égetõ nap, klíma, fagy és egyéb káros tényezõk). Arról se feledkezzünk meg, hogy a dohányzás szintén elõsegíti a ráncok kialakulását. Természetesen, a fiatalabb nõknek (összetétel szempontjából) különbözõ kozmetikumokat kell használniuk, mint az érettebb nõknek. Minél fiatalabb a bõr, annál kevesebb igénye van. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a kortól függetlenül a bõrnek mindig szükséges a hidratálás, ezért hidratáló szem alatti krémet kell választani. A gyakran használt szem alatti kontúrok szárítják és fakítják a bõrt. Ha úgy érzed, hogy fiatal kortól függetlenül, a bõr némi figyelmet igényel, bizonyosodj meg róla, hogy jó terméket és finom hidratáló krémet vásárolsz. Az érettebb bõr számára rendkívül jó és csillapító érzést biztosít a hidratáló és ráncosodás elleni krém. Jó ötlet nedvszívó és öregedést gátló természetes olajokat használni, méghozzá argán és bogyós olaj.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.