Körömformák és művészeti trendek

Manapság a körmök nem csak a személyes higiéniánk részei, hanem a stílusunkat és a személyiségünket is kifejezik. Körmeinket olyan sokféle módon alakíthatjuk, hogy nehéz követni az összes trendet. Ezért fogunk beszélni a legnépszerűbb körömformákról és művészeti trendekről.

Körömformák

A legnépszerűbb körömformák

A körmök alakja személyes ízlésünkön múlik, de van néhány alak, ami gyakoribb, mint a többi. Ezek a formák a következők:

 • Lapos: Ez a forma széles körmökre ajánlott. A végén egyenes, és a körmök széleinek egyenesen kell lennie.
 • Kerek: Ez a körömforma természetes megjelenést kölcsönöz a kezeknek. Az oldalak kissé íveltek, a végén pedig kerek.
 • Ovális: Az ovális körömforma a kerekhez hasonló, de hosszabb és szofisztikáltabb megjelenést kölcsönöz a kezeknek.
 • Almond: Az almánd formájú köröm hosszú és keskeny, az alja pedig lekerekített. Ennél a formánál a körmöknek hosszabbaknak kell lenniük.
 • Coffin: A koporsó vagy ballerina formájú köröm hosszú és keskeny, a végén pedig szélesebb és lapos. Ennél a formánál a körmöknek hosszabbaknak kell lenniük.
 • Stiletto: A tőr körömforma a leghosszabb és legmerészebb. Ez a forma keskeny és hegyes.

Körömművészeti trendek

Legfrissebb körömművészeti trendek

Inspirálódjon a legújabb körömművészeti trendekkel, hogy felturbózza a körömstílusát!

 1. Áttetsző körmök: A “jelly nails” néven is ismert trend a ’90-es években jelent meg először. A körmök átlátszóak, és kitűnnek minden színnel vagy díszítéssel.
 2. Körömlakk művészet: A különféle színű és textúrájú körömlakkok kalácsa grafikus, merész megjelenést kölcsönöz a körömnek.
 3. Öntapadó matricák: Az öntapadó matricák nagyon népszerűek manapság. Sokféle stílus és minta közül választhat, például virágok, állatok, vagy akár a galaxis.
 4. Francia manikűr: A hagyományos francia manikűr soha nem megy ki a divatból. Azonban most a klasszikus fehér tipp helyett sokan választják a színes tipp vagy a glitters tip.
 5. Metál körmök: A metál körmök hivalkodó és elegáns megjelenést kölcsönöznek. Próbálja ki a rózsaarany vagy a krómozott ezüstet.
 6. 3D körömdíszek: A 3D körmök népszerűek az extravagáns körmök kedvelői között. Ezek a díszek adnak mélységet és textúrát a körömnek.

Következtetés

A körmök díszítése egy nagyszerű módszer a sokoldalúság és a stílus kifejezésére. Az új trendekkel pedig mindig lehet valami frisset és izgalmasat csinálni. Reméljük, hogy ez a cikk segít inspirációt meríteni a következő körömdíszítési szesszióhoz!

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.