Hogyan kell tárolni a haj- és bőr olajokat?

Sziasztok!

Mint valószínűleg tudod, nagyon fontos, hogy hogyan tárolod a kozmetikumaidat, mivel ez kihat a hatásukra, tulajdonságaikra és összetevőikre. Végül is közvetlen hatással lesz a haj és a bőr állapotára. Ezért ma elmesélem nektek, hogyan tárolom a kókuszolajat, a lenmagolajat és az olívaolajat. 

Az olajok megfelelő tárolása

A kozmetikai olajokat, csakúgy, mint a többi haj-, bőr- és körömápoló terméket, megfelelően kell tárolni. Hogy miért? Azért, hogy ne romoljanak meg, ne veszítsék el a tulajdonságaikat és ne váljanak számunkra károssá. Éppen ezért a kozmetikumokat megfelelő körülmények között kell tárolnunk. Ezeket nem szabad közvetlen fénynek (természetes vagy mesterséges), sem nedvességnek, szélsőséges hőmérsékletnek vagy levegőnek kitenni. Ellenkező esetben az olajok megrohadnak, rossz szagúak lesznek, elveszítik a színüket és ami még rosszabb, negatív hatással lesznek a hajra és a bőrre.

Hogyan kell tárolni a kókuszolajat?

A kókuszolajat nem száradó olajnak is nevezik, ami azt jelenti, hogy tárolás szempontjából stabil. Mindez az összetételének köszönhető, amely 80%-ban telített zsírsavakból áll. Ezért a kókuszolaj a konyhában és a fürdőszobában is tárolható. A hőmérséklet, amelyen megolvad, 25 Celsius-fok, így nem kell attól tartanod, hogy elolvad. Fontos, hogy a kókuszolajat légmentesen záródó üvegben, a páratartalomtól és a fénytől védve tartsd.

Hogyan kell tárolni a lenmagolajat?

A lenolaj szárító olaj. Sok többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, ami érzékennyé teszi a külső tényezőkre. Ezért a hőmérséklet, a levegő és a fény hatására bomlásnak indul. Ezért a lenolajat hűvös, száraz és árnyékos helyen, pl. hűtőszekrényben kell tárolni. Ne feledd, hogy tárolás közben a lenolaj zavarossá válhat – ez természetes jelenség. A legjobb, ha három-négy héten belül elhasználjuk.

Hogyan tároljuk az olívaolajat?

Az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakat és kisebb mennyiségben telített és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Ez a kombináció teszi érzékennyé a külső tényezőkre. Érdemes megemlíteni, hogy az olívaolaj nem száradó olaj, így nem jár le. Van azonban lejárati ideje, de megfelelő tárolás esetén hosszú ideig megőrzi tápláló tulajdonságait. Az olívaolajra leginkább a fény és a levegő ártalmas, ezért sötét üvegben, 10-18 Celsius fokos hőmérsékleten kell tárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.