Arcápolás ősszel

Mikor pontosan érkezik az ősz? Az őszig való felkészülés nemcsak ruhák tekintetében fontos, hanem a bőrápolás szempontjából is. Az őszi hónapokban az arcápolásra intenzíven oda kell figyelni, hiszen a szél, hideg, száraz levegő káros hatásait elkerülni csak ápolókozmetikumok segítségével lehet. Többet foglalkozni kell az arcod bőrével, hogy egészséges, ragyogó maradjon. Ebben a cikkben szeretnénk összegyűjteni néhány tippet az őszi arcápoláshoz.

Tisztítás

Az őszi tisztító lépések különösen fontosak, mivel a hideg, száraz levegőből sok külső káros hatást kaphat a bőröd, például a szennyeződéseket, a betegségeket, a káros sugarakat és az allergiákat. Tisztítsd reggel és este arcod, hogy könnyen eltávolítsd a szennyeződéseket. A tisztítót naponta használd, de ha nem megfelelő terméket választottál, bőröd irritációt is okozhat, ezért a tisztítókkal még jobban oda kell figyelned. A hidegebb víz helyett használj olyan tisztítókat, amelyek melegítik bőröd. A tisztításhoz használj szappant vagy tonikot, hogy eltávolíthasd a mérgeket, a zsírt és a szennyeződéseket.

Hidratáció

A nagyobb szárazság, mely ebben az időszakban jellemző, miatt szükséged lesz nagyobb mennyiségű hidratáló készítményre. A hidratáció fontos lépés az arcápolásban az őszi hazon, ezért naponta 2-3 alkalommal hidratáló maszkot kell alkalmaznod, hogy megszüntesd a szárazságot. Az általános, hogy a tonikok, krémek és maszkok között lépkedve hidratálozd bőröd. Általában használd a főleg természetes hatóanyagokat tartalmazó hidratálót, amely képes megőrizni nedvességtartalmát pár órán belül. Az illatos hidratálók helyett használj krémet, amely tartalmaz növényi olajokat és vitamint. Néhány növényi olaj, mint a jojoba és a shea vaj is segít megőrizni bőröd rugalmasságát.

Exfoliálás

A nagyobb szárazság sokkal több szennyeződést és sminket kíván, ami az arcod leválásához vezethet. Összetört bőr és zsíros szemölcsök alakulhatnak ki, ha nem csinálsz rendszeresen exfoliációt. Az exfoliáció vegyi összetevőkek, így ezeket csak akár hetente egyszer kell használni, hogy elkerüld a bőrpírt. Használhatod különböző exfoliáló krémeket, tonikot, sárgaföldet, mézet, aloe verát és sok mást is összetettebb keverékekben.

Táplálkozás

Az egészséges táplálkozás szintén alapvető fontosságú az arcápolásban. Étkezz több gyümölcsöt, zöldséget és friss halat. Ezek a táplálékok is tartalmaznak olyan ásványi anyagokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy bőröd táplálkozzon és jól néz ki ilyenkor. Az étkezéshez használj olajokat, amelyekből vitaminokat is be tud szerezni, például olívaolajat, napraforgó olajat, szőlőmagolajat és még sok minden mást. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak jelentősek lehetnek az egészséged szempontjából. Ezeket jó mennyiségű tojás, dió és olajos halak fogyasztásával szerezheted be.

Védelem a káros napsugaraktól

Az őszi meleg nappalok száma csökken, de még így is fontos a szabadban tartózkodáskor használni a fényvédő kémiai termékeket a napsugárzás ellen. A nap veszélyes sugárzásra is képes, különösen a UV-B sugárzásra, és a bőr elszíneződését okozhatja. Ez a folyamat megállítható a védő szemüveg és a göndör szőnyeg segítségével. Ha sok időt töltesz a szabadban, használj magas FPS-ű, kémiai védőkrémet is. A védőkrémet akkor is használd, ha otthon látsz, hiszen a környezetből származó káros sugárzás is elpusztítja bőröd. A szűrőkrémek védelmet nyújtanak a kiküszöbölt UVA és UVB sugarak ellen.

Összefoglalás

Az ősz nagy előnyökkel és veszélyekkel jár. Az őszi időszakban jelentős ápolásra van szükség, ezért fontos olyan

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.