A smink alkalmazásának legjobb gyakorlatai

Ezen a blogoldalon számos smink tutorialt és termékajánlót találtok már. Most viszont olyan tanácsokat szeretnék megosztani veletek, melyek nélkülözhetetlenek sminkeléskor, azaz a smink alkalmazásának legjobb gyakorlatai következnek. Ezeket követve sokkal jobb végeredményre számíthattok, és hosszú távon megelőzhetitek a bőrproblémákat is.

Tisztítás

A smink alkalmazása előtt mindig tisztítsátok meg alaposan az arcot! Ezzel eltávolítjátok a szennyeződéseket, a faggyút és az elhalt hámsejteket, amelyek zavarják a smink felvitelét, és pattanásokat okozhatnak. Plusz, a tiszta bőrre sokkal jobban tapad a smink, és szebb lesz a végeredmény.

Hidratálás

Nem számít, milyen a bőrötök típusa, mindig hidratáljátok a sminkelés előtt. Még a zsíros bőrre is szükség van a hidratálásra, különben a bőr még több faggyút fog termelni, hogy pótolja a hiányzó nedvességet. Evvel a lépéssel tovább marad szép a sminked, mivel a hidratált bőr segít a sminknek jobban működni.

Primer

Egész napos tartós sminkre vágytok? Akkor a primer a legfőbb barátotok! A primer alkalmazása nem csak segít a sminknek tovább tartani, hanem egyenletesebbé teszi a bőrtextúrát is, így a smink sokkal szebben néz ki.

Alapozó

Számos sminkes trükk és tanács közül az egyik legfontosabb a megfelelő alapozó kiválasztása. Figyeljetek arra, hogy milyen a bőr alapjánátok, és ehhez válasszatok alapozót. Fontos a bőr színének megfelelő árnyalatot választani, ne legyen sem túl sötét, sem túl világos. Ha bizonytalanok vagytok, kérjetek segítséget egy szakértőtől.

Sminkszivacs vagy ecset?

Vannak, akik jobban szeretik az ecsetet, mások az ujjukat, megint mások a szivacsot. A legfontosabb itt is az, hogy megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb eszközt. A szivacs smink felvitelére optimalizálva van, a különböző formájú és méretű ecsetekkel pedig a különböző arcvonásokat tudjátok hangsúlyozni.

Szemsmink

A tökéletes szemsmink eléréséhez először is fontos a megfelelő szemhéjalap alkalmazása, amely segít a szemhéjpúdernek a helyén maradni, valamint erősebbé és tartósabbá teszi a színeket. Ne feledkezzetek meg a korrektor és a szemöldökceruza használatáról sem!

Púder

Az alapozó és a korrektor rögzítéséhez mindig használjatok púdert. A púder segít a sminknek tartósabbnak lenni, illetve felszívja a bőrfelesleges zsírt is.

Befejezés

Végül, de nem utolsó sorban: használjatok sminkrögzítő spray-t! A sminkrögzítő spray segítségével szempilláitok egész nap a helyükön maradnak, és az arcbőr sem fénylik túlzottan.

Remélem, tetszettek ezek a tippek, és hasznosnak találtátok őket. Ha van saját tippetek, osszátok meg velünk!

Sok sikert a smink alkalmazásához!

Összefüggő érdekes cikkek

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.